G-Dans

De HamseDansklub werkt hard samen met Danssport vlaanderen om vanaf volgend seizoen ook G-dans aan te bieden. Meer info omtrent deze cursus volgt. Indien je interesse hebt voor een cursus G-dans, twijfel dan niet om ons te contacteren via info@hamsedansklub.be.

G-dans is de overkoepelende term voor dansen voor personen met een beperking. Dans is een zeer laagdrempelige sport, waardoor personen met een beperking vaak wel kunnen deelnemen aan dansactiviteiten.
G-dans omvat dus zowel dans voor personen met een verstandelijke beperking, als dans voor personen met een fysieke beperking:

Dansen voor personen met een verstandelijke beperking

Dansers met een verstandelijke beperking hebben door hun cognitieve beperking moeite om volledig te functioneren, in vergelijking met leeftijdgenoten. Personen met een verstandelijke beperking kunnen onderling sterk verschillen. De ernst van hun verstandelijke beperking is heel bepalend voor hun fysieke en sociale mogelijkheden en voor de aanpassingen die vereist zijn op dansgebied. Dansbeleving staat bij dansers met een verstandelijke beperking centraal.

Dansen voor personen met een fysieke beperking

Dansers met een lichte fysieke beperking kunnen vaak gewoon deelnemen aan dansactiviteiten, maar de meeste dansers met een fysieke beperking beoefenen weliswaar het rolstoeldansen. Rolstoeldansen wordt zowel beoefend in ‘combistijl’ (een rolstoeldanser danst met een staande partner) als in 'duo-stijl' (twee rolstoeldansers vormen een danspaar). Daarnaast zijn er ook formatiedansen voor vier, zes of acht personen.

Hamse Dansklub
Bergstraat 37A
3945 Ham
België

info@hamsedansklub.be
BTW BE 0429 764 042

 /dehamsedansklub